DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

VÝBOROVÁ SCHŮZE 16.2.2021

Vítejte na stránce osvychodoceska.websnadno.cz v sekci VÝBOROVÁ SCHŮZE 16.2.2021

 

Z á p i s 

ze zasedání výboru Oblastního spolku Východočeská,z.s.

konané dne 16.2.2021

 

Začátek zasedání v 17.00 hodin pomocí internetového spojení.

 

Přítomni : předseda výboru Vlastimil Zíma, tajemník Vladimír Lánský, pokladník Milan

Forman, místopředseda Josef Horáček,

za RK Václav Hryzlík

Omluven : výcvikář Roman Šimůnek - nemoc

V úvodu zasedání předseda Oblastního spolku Východočeská, z.s., informoval přítomné o plnění úkolů vyplývající z předešlých jednání výboru a z konference spolku, které jsou plněny průběžně.

V další části jednání pokladník Milan Forman informoval společně s předsedou RK Václavem Hryzlíkem o provedené revizi pokladny a stavu finančních prostředků. Nebyly ze strany RK zjištěny žádné nedostatky. Pokladník, výbor informoval o stavu financí , účetnictví a dalších věcí s pokladnou souvisejících, zejména finanční vyrovnání za dopravu v roce 2020. Vzhledem ke schodkovému výsledku hospodaření v roce 2020 bylo doporučeno pokladníkem a RK hledat nové zdroje financí.

K této situaci výbor rozhodl o zrušení dotací na DT (dlouhé tratě)

Navýšit poplatky na jednoho holuba při KT (krátkých tratí) o 1,- Kč, u ST(střední tratě) o 2,- Kč.

Při této příležitosti pokladník informoval, že neustále dochází ze strany některých Místních spolků k pozdním úhradám faktur i přesto, že doba splatností byla dohodnuta a všemi MS odsouhlasena 14 denní splatnost. Z těchto důvodů představenstvo rozhodlo o stanovení sankcí za pozdní úhradu faktur ve výši 1% stanovené ceny za každý den zpoždění. Uvedená sankce se bude uplatňovat v následujícím roce.

Do současné doby nebyly ze strany MS zaslány žádné protinávrhy k letovému plánu na rok 2021, proto jsou na posouzení dvě verze jedna s 18 závody a druhá s přidáním dvou rychlostních závodů kde je stanovena částka 11,- Kč za holuba z důvodu rentability dopravy při plné kapacitě vleku, při menším počtu holubů- se cena bude zvyšovat. V případě, že počet holubů nepřesáhne 80% kapacity vleku se závod neuskuteční. Rozhodnutí pro který plán se jednotlivé MS rozhodli je nutné zasílat do 20.3.2021 k rukám předsedy OS, případně výcvikáři internetovou poštou. Při této příležitosti nahlásit počty kroužků a gumiček na rok 2021.

Ke konci zasedání bylo hovořeno a následně rozhodnuto o objednání 10 ks nových košů.

Úpravy, po dohodě s provádějící firmou, na nástavbě autě budou provedeny do začátku letové sezony.

 

Zasedání ukončeno v 18.30 hodin

Zapsal: Vladimír Lánský